Jdi na obsah Jdi na menu
 


.

8.12. - Knihovna Náchod - dvě besedy o knížkách Miloše Kratochvíla , které se neobyčejně protáhly. Děti odmítly pustit Miloše domů a držely ho v zajetí dlouhé hodiny:-) Není divu....

.

30.11. - Havlíčkův Brod: dvě besedy s Milošem Kratochvílem

.

Miloš Kratochvíl v akci:-)

autogramiáda

 

.

28.11. - Divadlo Minor, Praha - křest knihy Miloše Kratochvíla Pachatelé dobrých skutků 2 - Duchaři a audioknihy Pachatelé dobrých skutků 1 - Puntíkáři
 scénické čtení Duchařů; kmotrami byly spisovatelky Petra Braunová, Ivona Březinová a Daniela Krolupperová

PACHATELÉ DOBRÝCH SKUTKŮ JSOU BESTSELLER! čtěte ZDE

FOTOGRAFIE ZE KŘTU KNIH ZDE

.

27.11. - Festival dětských knih a časopisů v Českých Budějovicích
beseda s autory knižní série Pachatelé dobrých skutků - Puntíkáři a Duchaři Milošem Kratochvílem a výtvarníkem Milanem Starým
Autogramiáda autorů knižní série Pachatelé dobrých skutků - Puntíkáři a Duchaři na stánku MF

Miloš Kratochvíl

Miloš se svou nejmladší "čtenářkou"

Milan Starý, Miloš Kratochvíl

Milan Starý, Miloš Kratochvíl

.

9.11. Den poezie - Miloš Kratochvíl a Gabriel Filcík - na všech prachatických ZŠ

Miloš Kratochvíl se podepisuje dětem v Prachaticích

Miloš Kratochvíl: beseda v prachatické škole

.

KŘEST knihy Miloše Kratochvíla PUNTÍKÁŘI - prvního dílu pentalogie PACHATELÉ DOBRÝCH SKUTKŮ proběhl v sobotu 5. 9. 2009 od 13 hod. na stadionu Taverny v Sedlčanech. Více o Křtu knihy ZDE

Obrazek

.

Rozhovor s Milošem Kratochvílem a Markétou Vydrovou o spolupráci a o knize Strašibraši ZDE

.

20.8.2009 - Na webu pana Kratochvíla přibyly ukázky z jeho nové knihy Pachatelé dobrých skutků 2: Duchaři. Vřele doporučuji, dost se pobavíte!:-)

Ukázky z knížky Miloše Kratochvíla DUCHAŘI 

.

8.7.2009 - kniha DRAKA JE LEPŠÍ POZDRAVIT aneb O ETIKETĚ Daniely Krolupperové a Miloše Kratochvíla se minulý týden stala druhou nejprodávanější dětskou knihou v ČR. Gratuluji autorům!!! ( ILUSTRACE ZDE )

.

30.6.2009 ve 14.00 proběhl na serveru České televize chat s osobností. Tou osobností je pan spisovatel Miloš Kratochvíl , který napsal pátou kapitolu do Knihy mého srdce. Zde si můžete přečíst záznam on-line rozhovoru.

.

KŘEST KNIHY DRAKA JE LEPŠÍ POZDRAVIT aneb O ETIKETĚ proběhl 23.6.2009 v 17.00 hodin v paláci knih Neo Luxor v Praze. Knihu vydala Mladá fronta.

Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě

Radovali jsme se z narození knihy autorů: Daniely Krolupperové a Miloše Kratochvíla, kterou jsem ilustrovala. Knihu pokřtila ministryně školství paní Kopicová za účasti inspirátorky knihy Elišky Haškové - Coolidge.

odkazy:

UKÁZKY

ILUSTRACE

NAPSALI O KNIZE

křest - FOTOGRAFIE

.

V sobotu 23.5.2009 se konal v Kunraticích u Prahy Den loutek a hudby pro malé i velké Divadlo v parku, který jsem výtvarně zajišťovala (ilustracemi, veškerou grafikou, jako například vytvořením plakátu, plachet na pódium, programu, nebo vstupenek, přes webové stránky až po obyčejné směrovky:-).

odkazy:

FOTOGALERIE * STRÁNKY DIVADLA * ROZHOVOR SE ZAKLADATELEM DIVADLA * ILUSTRACE PRO DIVADLO * VIDEO Z FESTIVALU

DVP - ilustrace Markéta Vydrová - galerie

.

14. - 17. 5. 2009 proběhl v Praze ve Veletržním paláci mezinárodní knižní veletrh Svět knihy 2009

14.5.2009 získal pan spisovatel Miloš Kratochvíl významné ocenění: Cenu Kolegia generálního ředitele České televize 2006-2009 za nejlepší knihu Edice ČT za knihu Františkova velká kniha pohádek. Skvělý úspěch!!!

Miloš Kratochvíl přebírá ocenění

.

AUTOGRAMIÁDA Miloše Kratochvíla proběhla dne 17.5.2009 v 11.00 hod. ve stánku Mladé fronty. Byla to jediněčná příležitost pro ty, kteří trpí nevyléčitelnou závislostí na panu Kratochvílovi k setkání s autorem Puntíkářů, Čaroděje z nafukovacího stromu, Františkovy velké knihy pohádek, Deseti malých Bohoušků a spousty dalších knih a scénářů. Autogramiáda se uskutečnila společně s ilustrátorem Puntíkářů Milanem Starým. (fotografie dodám jakmile budou k dispozici)

autogramiáda:

Autogramiáda Miloše Kratochvíla

.

Všichni, kteří mají rádi mě, nebo mé ilustrace, nebo obojí , mě mohli navštívit na výstavišti dne 15.5.2009 od 10.30 do 11.30 hod. u stánku Albatrosu, kde jsem vedla výtvarnou dílnu pro děti a dne 16.5. 2009 od 12.30 do 13.30 hod. u stánku Olympie, kde jsme společně s panem spisovatelem Zdeňkem Šmídem spáchali autogramiádu.

autogramiáda Z. Šmíd a M.Vydrová

1.5.2009 jsem založila stránky věnované spisovateli, básníku a scénáristovi Miloši Kratochvílovi. Jeho virtuální domov na mých stránkách je ZDE